Terug naar de hoofpagina van diamental Diamental Magazine Online
 
 
Hart4Es
 

Muzikale Inspiratie
Door Marleen Hogendoorn-Berger

Marleen Hogendoorn-Berger, vrouw van Joop Hogendoorn heeft enkele persoonlijke ervaringen beschreven die men had naar aanleiding van Joop's muziek. Ze schrijft hierover: "Aanvankelijk vond ik de belevingen die mensen met mij (ons) hierover deelden nogal wonderlijk, soms. Nu, inmiddels een aantal jaren verder, is het heel duidelijk dat dit heel vaak gebeurt en staan we 'nergens' meer van te kijken. We vinden het fantastisch dat Joop's muziek zoveel effect heeft op zoveel zielen: en altijd op een positieve, steunende of uitzicht verschaffende manier. De ervaringen vertel ik in 'verhaalvorm'. Het zijn allemaal 'waargebeurde belevingen. Uit privacy overwegingen worden wel de betreffende perso(on)en genoemd maar niet hun werkelijke namen. De belevingen kunnen variëren van heel spirituele, paranormale ervaringen tot heel aardse. Maar…wat voor een 'normaal' mens 'paranormaal' is, is m.i. voor een 'paranormaal' mens 'normaal'. En zijn we niet allemaal (op zijn tijd) beide? "


Ze was overspannen thuis. Na een akelig ongeval op haar werk en alle commotie eromheen in verband met verzekeringen, uitkeringen en dergelijke, leek het leven somberder dan ooit tevoren.

Tot ze 'op een goeie dag', via via, de muziek van Joop hoorde. Terwijl haar vriendin vertelde dat ze deze Cd een week daarvoor, na afloop van het live-optreden van Joop Hogendoorn had gekocht, droomde ze weg en begon zich voor het eerst sinds tijden heel ontspannen te voelen.Alle zwaarmoedigheid leek weg te stromen.

Al snel daarna kocht ze zelf deze CD en draaide hem zoveel mogelijk. Het hele proces van ontspannen ging door en wat een hele mooie bijkomstigheid bleek, was dat het net leek of ze steeds meer afstand kon nemen van het gebeuren op haar werk. Zelfs de pijn in haar gekwetste schouder leek minder te worden….

Op een ochtend, terwijl de muziek weer aan stond, werd ze haast vanzelf naar haar schildershoek gedreven. Ze begreep niet wat ze daar had te zoeken. Ze 'schilderde' al jaren niet meer en had er ook absoluut geen zin meer in gehad. Nu echter pakte ze als vanzelf, haar was, strijkbout en een schoon vel papier.

Terwijl één van haar lievelingsnummers speelde, begon ze te werken. De was smolt onder de hitte van het strijkijzer; prachtige kleuren vloeiden in elkaar over en wonderlijk genoeg was het hele kunstwerk 'af' voordat ze het in de gaten had.

Ze hield het op afstand en zag dat er zich 'automatisch' een prachtige afbeelding had gevormd. Een kleine gedaante, dat als het ware verlicht werd door de zon, alsof ze opnieuw beginnen kon; opnieuw een start kon maken.

Ze voelde dat dit een cadeau was voor haarzelf en was er erg door ontroerd….

Nog vele, prachtige werken zijn daarna ontstaan. Vaak volgden er ook teksten en 'boodschappen' voor mensen bij…

Inmiddels kan deze vrouw als spiritueel schilderes zichzelf ook financieel bedruipen. Haar werk wordt goed verkocht en ze geeft consulten en lezingen door het hele land…….


De website van Joop: www.joophogendoorn.eu

 
nopix
stichting diamental