Terug naar de hoofpagina van diamental Diamental Magazine Online
 
 
Hart4Es
 

Eenheid
Door Iris Boonstra

Meer en meer word ik mij ervan bewust dat mijn leven en relaties zijn gebaseerd op Liefde. Dat liefde niet iets is waar ik naar kan streven als iets wat buiten mij staat, maar dat het de enige basis is van waaruit ik leef. Dat Liefde zelfs het enige nog is wat mijn leven Levend maakt en mij tegelijk de ruimte geeft om de perfectie van ieder moment en iedere situatie te erkennen.

Toen ik dit voor het eerst ontdekte was het een verrassing en thuiskomen tegelijk. Een verrassing voor mij als Iris, die vaak onzeker was en niet erg liefdevol over zichzelf dacht. Een thuiskomen bij mijn dieper Weten, dat dit natuurlijk altijd al wist en eindelijk weer dankbaar en vol vreugde kon stromen.

Liefde die eenmaal gaat stromen is een stroom die onomkeerbaar is. In het begin heel langzaam en dan steeds krachtiger. Als een paard die de stal ruikt en niet langer kan wachten om thuis te zijn. Zo is voor mij ook het bewust worden van de Liefde.

Met de stroom van Liefde komt een verdieping van inzicht en een vermindering van oordeel over wat er in en voor mij verschijnt. En het leuke is dat dat elkaar versterkt: hoe minder ik oordeel, hoe groter mijn inzicht wordt en met meer inzicht vergaat mijn behoefte om te oordelen omdat er geen reden tot oordeel meer is.

Met de stroom van Liefde komt ook een bewustzijn van Eenheid, een woord dat voor mij de laatste tijd weer een andere dimensie krijgt. Juist door nu te leven, wonen en werken met een groep mensen in Blue Star Eco Village ontdek ik, hoe vaak ik Eenheid heb verward met eensgezindheid en "het eens zijn". Als mens denk je immers bij dit laatste al snel dat je een eenheid vormt. Een kwetsbare eenheid, dat wel. Want zodra je het niet meer eens bent en je persoonlijke verschillen boven tafel komen vertoont je eensgezindheid scheuren en loopt breekgevaar.

Eenheid daarentegen is onbreekbaar. Is Heel en Helend en kan dus niet stuk of iets stuk (willen) maken. Binnen eenheid speelt het zelfs geen enkele rol of je het eens of oneens bent, omdat je simpelweg een rol speelt en slechts verschillende zijden van de medaille van Liefde laat zien en vorm geeft. Hoe zou je nog kunnen oordelen en ruzie maken over wie er gelijk heeft?

Uiteindelijk heeft in Eenheid niemand en iedereen gelijk. En is het enige wat echt telt je Geluk, je eigen verbinding met God en met wie je in Wezen Bent.

Het leuke van Eenheid en onvoorwaardelijke Liefde vind ik, dat ALLES mag. En wanneer alles mag, hoeft grappig genoeg opeens niet meer alles. Kan ik gewoon een keuze maken voor de intentie van waaruit ik wil leven.Voor mij staat deze intentie boven alles en buiten kijf: Liefde.
Ik zie dat ik op ieder moment van mijn leven keuzes voor me krijg. En ieder moment de mogelijkheid heb om oude patronen, gewoonten en relaties die gebaseerd zijn op angst of niet-Liefde los te laten. Het mooie van leven in een groep zoals hier in Australie is dat je deze patronen in versneld tempo tegenkomt. En steeds opnieuw geconfronteerd wordt met: kies ik voor Liefde (soms een sprong in het diepe, of even slikken voor mijn persoonlijkheid die zo graag gezien wil worden) of voor angst (oud en vertrouwd en misschien ben ik wel niet meer waard).

Het wondervolle van de keuze voor Geluk (Liefde) i.p.v. Gelijk (angst) is, dat het iedere keer makkelijker wordt. Iedere keuze voor Liefde is een opstapje voor een volgende keer en Eenheid is uiteindelijk nog het enige wat Is. Het paard heeft de stal gevonden en komt THUIS!


Wil je meer weten over het leven en verblijven op Blue Star Eco Village of reageren op bovenstaand stukje? Kijk op de website: http://www.members.tripod.com/ecovillage of schrijf een e-mail naar iris@oneheart.nl


 
nopix
stichting diamental