Terug naar de hoofpagina van diamental Diamental Magazine Online
 
 
Hart4Es
 

Droomhuis
Door Marleen Hogendoorn-Berger

Marleen Hogendoorn-Berger, vrouw van Joop Hogendoorn heeft enkele persoonlijke ervaringen beschreven die men had naar aanleiding van Joop's muziek. Ze schrijft hierover: "Aanvankelijk vond ik de belevingen die mensen met mij (ons) hierover deelden nogal wonderlijk, soms. Nu, inmiddels een aantal jaren verder, is het heel duidelijk dat dit heel vaak gebeurt en staan we 'nergens' meer van te kijken. We vinden het fantastisch dat Joop's muziek zoveel effect heeft op zoveel zielen: en altijd op een positieve, steunende of uitzicht verschaffende manier. De ervaringen vertel ik in 'verhaalvorm'. Het zijn allemaal 'waargebeurde belevingen. Uit privacy overwegingen worden wel de betreffende perso(on)en genoemd maar niet hun werkelijke namen. De belevingen kunnen variëren van heel spirituele, paranormale ervaringen tot heel aardse. Maar…wat voor een 'normaal' mens 'paranormaal' is, is m.i. voor een 'paranormaal' mens 'normaal'. En zijn we niet allemaal (op zijn tijd) beide? "


De vrouw van dit echtpaar was al langer bekend met Joop's muziek. Eerlijk gezegd was haar man daar niet altijd zo blij mee. Als ze er naar luisterde leek ze altijd 'zo ver weg' te zijn, onbereikbaar voor de wereld én voor hem.

Maar hij zag ook dat ze het 'nodig' had, ze er met volle teugen van genoot. Ze trok zich op deze manier even terug van de plek waar ze woonden. De plek, waarvan hij best wist, dat ze er het (al jaren) helemaal niet naar haar zin had….

Echter, hij was geenszins van plan te verkassen. Hij had er zijn werk en zo'n goede baan vind je heus niet zo makkelijk elders.....en daardoor werd het onderwerp 'verhuizen' al lang niet meer bespreekbaar.

Het was zondagmorgen. De vrouw had dit keer Joop's CD 'Peacefull Paradise' op staan. Ze zette hem vrij hard aan, in de veronderstelling dat haar man tóch buiten in de tuin bezig was. Wat ze niet wist, was dat hij al een poosje in de deuropening had staan luisteren.

Tóch wel hele mooie muziek; eigenlijk had hij nog nooit zelf echt goed geluisterd….

Hij trok de stoute schoenen aan en ging er eens goed voor zitten. Zijn vrouw was nogal verbaasd, maar liet vol trots nóg een nummer horen, en nóg een…

Wat toen gebeurde is wel heel erg bijzonder. De man zakte weg, alsof hij in slaap viel. Toen hij enkele nummers later weer klaar wakker werd vertelde hij, duidelijk aangeslagen, wát hij had gezien, in een droom of visioen (hij wist het niet precies te benoemen, want nuchter als hij was, geloofde hij eigenlijk niet zo in die parazaken…).

Hij vertelde dat hij zijn vrouw stralend en gelukkig had zien gedijen, in een leuk huis in een andere stad. (De naam noem ik hier niet). Hij kon het huis tot in de details beschrijven. Hij wist precies te vertellen wáár het stond, in welke plaats en zo verder...

Door deze beelden drong het pas écht tot hem door, dat zijn vrouw pas zou opbloeien als ze deze plek zou betrekken. Hier kón hij niet om heen…

Zijn de wonderen de wereld nog niet uit? Voor dit echtpaar zeker niet, want inmiddels wonen zij in precies dát huis, wat hij had gezien en heeft hij daar een baan geaccepteerd, waar hij het helemaal naar zijn zin heeft.

Hoe het met zijn vrouw gaat behoeft, neem ik aan, geen verdere uitleg……


De website van Joop: www.joophogendoorn.eu

 
nopix
stichting diamental