Terug naar de hoofpagina van diamental Diamental Magazine Online
 
 
Hart4Es
 

Zonder verwachting klopt ons hart
Door Iris Boonstra

"Leven vanuit het Hart, in overeenstemming met kosmos en aarde, is het fundament van en de richtlijn voor onze gemeenschap". Zo luidt de eerste zin van de alinea 'spiritualiteit' van de folder van Blue Star Eco Village in Australië.

Blue Star Eco Village is een community van momenteel 6 vaste bewoners en een wisselend aantal gasten, levend in drie huizen en twee caravans. Het landgoed dat we bewonen is ongeveer 40 Ha. groot en ligt in een groen, heuvelachtig gebied temidden van natuurgebieden en nationale parken. Het dichtstbijzijnde stadje is zo'n 15 min. rijden met de auto, en een internationale luchthaven (Brisbane) ligt al op 150 km. afstand.

Zoals het zich nu laat aanzien, zal het aantal vaste bewoners van dit schitterende landgoed ongeveer 35 worden, exclusief gasten en vrijwilligers, met in totaal 11 huizen en een gemeenschapscentrum met gastenkamers. Voor ons is deze vorm een manier van leven die past in deze en de komende tijd. Met als fundament ieders eigen verbinding met de Bron. Met wederzijds respect voor ieders beleving hierin komen tot een eenheid van Zijn.

"Zonder verwachting klopt ons Hart"

Leven en Zijn vanuit het hart, verlost van alle verwachtingen hierin. Op papier klinkt dit heel eenvoudig. En op de momenten dat ik in het moment gewoon ben wat ik werkelijk Ben, is het dat ook. Maar, de verlokkingen liggen op de loer. Juist door de healing die de energie van het land zelf biedt, stroomt de inspiratie overvloedig. Lijkt er opeens in de materie weer van alles belangrijk, terwijl ons enige echte belang blijft: onszelf (laten) helen, tot Liefde en Eenheid als enige waarheid blijft!

Niet dat we dan de hele dag maar willen zitten wachten tot het Licht ons vindt....Nee, we gaan juist de uitdaging en het spel van het leven volledig aan. Door ons oude leven in Nederland los te laten en hier te starten. Door andere mensen uit te nodigen hier ook tijdelijk (als gast) of permanent (door zich in te kopen en een huis te bouwen) te komen wonen. Door de verbinding met het land en onze Australische buren aan te gaan, in openheid van beide culturen. Kortom door de stroom van ons leven te laten komen en in te stappen in wat voor ons kloppend voelt.

En hoe doe je dat dan: vol leven en inspiratie je hart voelen kloppen, en toch zonder verwachting zijn? Voor mij is dat een steeds opnieuw in mijn basis zakken, mijn hart openen en in liefde loslaten alle 'goede' redenen om van een emotie of gedachte een verwachting of verlangen te maken. Want, inspiratie komt voorbij, evenals emoties en gedachten.

Hier is niks mis mee, hoort voor de meeste mensen bij het menszijn. Het wordt pas lastig als ik er een waarde aan ga koppelen. Een waarde welke mij doet hechten aan een resultaat en mij verleidt mijn best te doen iets 'goeds' tot stand te brengen of iets 'fouts' te voorkomen.

En ook hier is niks mis mee, wel is duidelijk dat een dergelijke gehechtheid per definitie tot pijn en karma leidt. Waarmee ik mezelf afsnijd van mijn enige echte doel: Liefde.

Het fijne van het leven in Australië en op dit landgoed is voor mij o.a., dat het hier zo makkelijk is om met een open hart te leven (omdat onder Australië het hartchakra van de aarde zetelt, stimuleert de aarde hier ook gelijk de hartsenergie van de bewoners). En ben ik de aarde, meZelf en de Goddelijke Bron dankbaar voor het meer en meer open zijn van mijn Hart: poort naar Christus Bewustzijn in de mens.

In Liefde, Iris Boonstra.


Wil je meer weten over het leven en verblijven op Blue Star Eco Village of reageren op bovenstaand stukje? Kijk op de website: http://www.members.tripod.com/ecovillage of schrijf een e-mail naar iris@oneheart.nl


 
nopix
stichting diamental