Terug naar de hoofpagina van diamental Diamental Magazine Online
 
 
Hart4Es
 

Jassoe (=hallo)
Door Cindy de Kroon

4 juni 2001

Soms heb je van die dagen dat je 's morgens om 6 uur afgewerkt bent, bij Friet van Piet een broodje frikandel speciaal naar binnen slaat als ontbijt, vervolgens naar je appartement slentert, naar bed gaat, om 15.00 uur weer wakker wordt, te lam bent om boe te zeggen, helemaal geen zin hebt om naar het strand te gaan en zo kan het dus gebeuren dat jullie voor de 2e keer in 1 week een meeltje van me krijgen. Gewoon, omdat ik niks beters te doen heb en verder ook ff niet weet wat ik moet doen. Het is gewoon veel te heet, te weinig wind, geen honger, geen zin om te lezen, kortom nergens zin in. Behalve een bietje type, da ga nog wel.

Gisteren besefte ik ineens dat ik nog maar heel weinig over mijn werk hier heb verteld dus laat ik dat eerst maar eens doen. Ik werk dus in een Ierse pub genaamd Legends. Het zit precies tussen twee Nederlandse cafe's in, 't Hof van Holland en Japapaaah. De bar is verdeeld in een binnen- en buitengedeelte. Bij het buitengedeelte heb je een beetje het idee dat je in de tuin zit, erg gezellig vind ikzelf. Er staan wat tafels en stoeltjes en een grote sinaasappelboom siert de voorkant. Het is verder gewoon open, je kunt zo van de straat 'naar binnen' stappen zeg maar en als je doorloopt dan kom je werkelijk binnen in de kroeg.

De baas heet Dimitri en is een Griek, dan is er nog de dj genaamd Nikos, ook een Griek. De jongen die samen met mij achter de bar staat heet Ronny en komt uit Albanie, we hebben nog een 'deurman' je weet wel, zo'n irritantje die de mensen naar binnen moet lullen. Hij heet Lester en komt uit Joegoslavie. In Griekenland noemen ze zo iemand een kamaiki. En sinds een paar dagen hebben we er ook een vrouwelijke kamaiki bij, genaamd Dawn en zij komt uit Ierland. Wel zo handig natuurlijk.....

Ik werk zeven dagen in de week en begin om 's avonds om half negen. Omdat het voor de tijd van het jaar erg rustig is sluiten we nu om drie uur 's nachts. Van maandag t/m donderdag moeten ze om vier uur dicht, maar op vrijdag en zaterdag mogen de kroegen hier zelf weten hoelaat ze sluiten en dan kan het wel eens zes uur of half zeven s' morgens worden. Bij ons is dat nog nooit gebeurd omdat er gewoon niks te doen is. Toevallig heb ik gisteren voor de eerste keer tot zes uur gewerkt omdat het hier vandaag een nationale feestdag is en wij gister ook zelf mochten weten hoelaat we dicht gingen. Dawn trok om vier uur nog FF 30 Ieren naar binnen die het gelijk op een zuipen zetten natuurlijk. Maar het was wel gezellig.

Ook is het erg leuk als er mensen voorbij lopen die door Lester en Dimitri worden aangesproken. Dimitri roept altijd eerst Holland?? Holland?? en als de mensen daadwerkelijk uit Holland blijken te komen dan roept ie enthousiast naar mij: Cindy, Cindy from your village!! om vervolgens de verbouwereerde mensen (die eigenlijk op weg waren naar het Hof van Holland....) gelijk op een barkruk te planten. Ik heb al verschillende keren proberen uit te leggen dat Nederland niet bepaald een 'village' is maar dat heeft nog niet mogen baten.

Verder zou ik het FF niet weten, inmiddels heeft het hongergevoel een beetje toegeslagen dus lijkt het me geen verkeerd idee richting een of ander eethuis te stiefelen.

Tot later....

Groeten Cindy


 
nopix
stichting diamental