Terug naar de hoofpagina van diamental Diamental Magazine Online
 
 
Hart4Es
 

De Bijbeldecoder
Door W.M.F. Leuver

Dit artikel geeft een algemene indruk van wat de decoder inhoudt. De speciale bijbeldecoder-website bevat voorbeelden van situaties waarover in dit artikel geschreven wordt. Daarvoor kan men de link aan het einde van het artikel gebruiken.

Het Bijbel Codes fenomeen heeft meer dan eens belangstelling van de media genoten. Het zal voor de meeste lezers geen nieuws meer zijn dat de bijbel diverse codes bevat, waarbij men in staat is om diverse persoonlijkheden en omstandigheden in de bijbelteksten terug te vinden.

Orthodoxe Joden geloven dat God de Thora (de eerste 5 boeken van de Bijbel) letter voor letter aan Mozes heeft gedicteerd, en dat in de tekst namen en gebeurtenissen zijn vastgelegd.

Het Bijbel Codes fenomeen is gebaseerd op een wetenschappelijke methode, genaamd ELS (Equidistant Letter Sequences). Het gaat uit van het idee van letters, die op gelijke afstand van elkaar staan en die zijn vastgelegd binnen een gegeven tekst.

Het bestaan van het " verborgen codes" fenomeen is voor het eerst gepubliceerd door Professor Eliyahu Rips, tezamen met zijn collega’s Doron Witztum en Yoav Rosenberg. Zij deden onderzoek naar de schijnbaar unieke patronen die gecodeerd waren in het boek van Genesis. Door het scannen van de tekst per computer, waarbij gebruik gemaakt werd de ELS methode, werd onthuld dat in de tekst van de Thora woorden of betekenisvolle combinaties van letters "verborgen" waren.

Men spreekt van een ontstellend fenomeen van verborgen codes in de Hebreeuwse tekst van het Oude Testament, die verbazingwekkende kennis van gebeurtenissen en persoonlijkheden onthullen, die niet verklaard kunnen worden, tenzij God de schrijvers geïnspireerd heeft om zijn Exacte Woorden te noteren.
Er is bijvoorbeeld gebleken dat het woord aan het begin van zowel het boek Genesis
als Exodus verschijnt, met in beide gevallen een gelijke afstand van 50 letters, beginnend van de
eerste keer dat de letter t in beide boeken voorkwam.

Wiskundigen hebben uitgerekend dat de waarschijnlijkheid waarin dit willekeurig voorkomt, en niet door opzettelijk ontwerp, minder is dan eens op de drie miljoen.

Voor degenen onder ons, die dit verder willen onderzoeken, is inmiddels een programma op de markt, Bijbel Decoder genaamd, wat de mogelijkheid biedt om de Bijbelteksten in je eigen taal te onderzoeken.

Bron: http://www.bibledecoder.com/


Recensie: De Bijbel Code, Michael Drosnin
 
nopix
stichting diamental