positief alternatief logo

  • Het lichaam is een robuust organisme, wiens hele functioneren er op gericht is om te (over)leven...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

nopix
  • Positief Alternatief - Zilvervliesrijst met bonen

Vanaf deze plek wil ik er op wijzen dat iedereen zelf de verantwoording draagt van het al dan niet toepassen van de informatie die ik op dit gedeelte van de site wil delen. Lees om misverstanden te voorkomen eerst de Site-info & Disclaimer


Dit gerecht is een belangrijke ondersteuning voor het lichaam, bij alle kankersoorten (en veel andere ziekten).


Ingrediënten:

10% Rode bonen (asuki, adzukibonen, azukibonen, tiensin red bean)
10% Zwarte bonen (bij voorkeur zwarte schildpadbonen)
10% Jeimaik bonen (gepelde gerst)
70% Zilvervliesrijst (ronde)


(Voor)bereiding: Zet de bonen een paar uur van tevoren - en de rijst 1 uurtje - in de week. Gebruik hiervoor gezuiverd of bronwater.

Was dan de rijst en spoel de bonen af. Voeg water toe (wanneer de hoeveelheid samen een halve beker is, een volle beker zuiver water). Voeg eventueel nog wat Kombu (zeewier) toe en breng alles aan de kook (geen zout). Wanneer het water kookt zet je de pan op een laag vuur met vlamverdeler en laat je de boel in ongeveer 45 minuten gaar koken.

Belangrijk: De manier van koken van rijst heeft invloed op het gehalte aan vitamine B 1 in de rijst. Het is daarom beter de rijst op te zetten in een afgesloten pan en op een matig vuur gaar te koken. Bij deze methode wordt geen water weggegooid en blijven alle nuttige stoffen in de rijst.

Bij de oorspronkelijke kook methode werd gebruik gemaakt van een pan met zware deksel. Er kan tevens gebruik gemaakt worden van een snelkookpan. De clou is dat er zo weinig mogelijk stoom (vitaminen) ontsnapt.


Eet deze rijst bij voorkeur twee keer op één dag (een kommetje), maar zeker iedere dag, waarbij het belangrijk is dat iedere hap zorgvuldig gekauwd wordt tot het als het ware ‘vloeibaar’ geworden is, voor ze wordt doorgeslikt. Gebruik geen zout. Eventueel mogen natuurlijke smaakmakers gebruikt worden en/of de rijst gecombineerd worden met groenten en vis. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan, vanwege de lange tijd die het zorgvuldig kauwen in beslag neemt, de rijst apart te nuttigen. De groenten combineer ik met de vis en eet ik een uurtje vooraf of naderhand.


Rode ofwel Adukiboontjes staan o.a. in Japan bekend om zijn genezende werking bij nier- en blaasinfecties en wordt ze een geneeskrachtige werking voor nierpatiënten toegeschreven. Ze hebben een vochtafdrijvende werking, waardoor ze veel afvalstoffen kunnen verwijderen. Bovendien zitten ze vol voedingsstoffen (vezels, vitamine B-complex, ijzer, mangaan, zink) en ze hebben een hoog koolhydraten- en eiwitgehalte. Bovendien bevatten ze genoeg mineralen en vitaminen om vlees te kunnen vervangen.

Zwarte bonen werken zeer geneeskrachtig op de lever- en in het bijzonder op de reserve-energie, die kan worden gezien als de 'accu' van de lever. Het is een vegetarische bron van zink (met name de zwarte schildpad bonen) en ze schijnen tevens een anti-oxyderende werking te hebben.

Jeimaik bonen (gerst) hebben een hoog kalium- en fosforgehalte. Parelgerst bevat ijzer, magnesium en vitamines B. Dit ingrediënt heeft in het rijstmengsel een belangrijke functie voor de nieren.

Zilvervliesrijst bevat zeer veel complexe koolhydraten, veel vezels, veel zink. Zilvervliesrijst bevat aanzienlijk meer vitaminen & mineralen dan gepelde witte rijst.


Voor een persoonlijker advies mag men mij via het contactformulier benaderen. Ik weet niet of ik kan helpen/bemiddelen, maar ik kan in ieder geval trachten uw vragen te beantwoorden.

Willeke


nopix

Chemo - of kan ik zelf kiezen

Klik hier om naar de site van succesboeken te gaan

Massagepraktijk Touch With Sense

Klik hier om een bezoekje te brengen aan de webshop

 
 

Positief Alternatief is onderdeel van diamental.org en diamental.nl