Het Ontstaan van Ki-Kraft

"We zitten met zijn allen in een kring en vermoeden,
Maar het geheim zit in het midden en weet."

~ Robert Frost

Zolang ik me kan herinneren maakt creatieve expressie deel uit van mijn leven. Het leek dan ook vanzelfsprekend dat ik een opleiding op de kunstacademie zou volgen. Het lot beschikte echter dat ik de schoolboeken voor luiers inruilde. Alle pogingen om op het maatschappelijke vlak met de massa mee te lopen draaiden echter op diverse mislukte relaties en een faillissement uit. (Uiteraard van een winkel in creativiteitsartikelen) In plaats van in het voorspelde 'zwarte gat' te vallen, besloot ik een andere passie uit mijn jeugd op te pakken: Lezen. Dit was het begin van een periode van zelfreflectie, dat tevens de eerste aarzelende stap op het spirituele pad bleek te zijn.

Naar aanleiding van één van die boeken ontdekte ik weer de rode draad die door mijn leven liep: creatieve expressie. Vanaf het moment dat ik de pen(seel) oppakte begon de creativiteit weer volop te stromen. Dit resulteerde in een scala van aquarellen, pentekeningen, portretten, mandala's, verhalen en gedichten, welke deels op mijn Xanthe site te bezichtigen zijn. Bovendien bleek deze periode een belangrijk onderdeel van mijn emotionele heling. Haast vanzelf werd een transformerende werking op gang gebracht.

Om de brug van creativiteit naar spiritualiteit te slaan, volgde ik een kleurencursus, die gevolgd werd door een cursus mandala's maken. Hoewel ik het graag deed, had ik steeds het gevoel dat er iets aan ontbrak. Op één of andere manier was ik niet in staat om de kracht te reflecteren, die ik van binnen voelde. Dit veranderde toen ik Indiaanse Zandschilderijen zag. Onmiddellijk herkende ik de missende link. Ik begon mijn mandala's met gekleurd zand te maken, waardoor ze veel krachtiger werden. Vanaf dat moment werden ze een vaste begeleider op mijn reis naar heelheid en heling. Steeds sterker kon ik de kracht ervaren van de energie die door dit proces in werking werd gezet. Ik besloot deze energie niet alleen als wegwijzer te gebruiken, maar als gereedschap om mee te werken. Kort daarna, begonnen de mandala's de begrenzing te doorbreken, waardoor een nieuwe vorm kunst ontstond: KI-KRAFT; symbool van de kracht van de schepper, gereflecteerd in mijn kunst.

Transformerende werking van Ki-Kraft-Art
Uw persoonlijke Ki-Kraft-Artwork