Kerstoffensief van 'Nieuwe Wereld Orde'!

Politiestaat een feit!

Door H.T. de Kroon.

 
 

 

Spijkenisse. December-Kerst-1998

Geschokt, verbijsterd, onthutst en met totaal ongeloof neem ik kennis van het nieuwe beleid ten aanzien van onze 'criminelen en misdadigers'.
Glunderend, stralend en vol trots delen de politieagenten op de telvisie tijdens het journaal, mede dat er voortaan een nieuw beleid is om boetes te innen. Men heeft een geniale truc bedacht om vooral kleine boetes te innen.

"We sleuren de 'criminelen' met Kerstmis de gevangenis in"

Onder het 'humoristische' motto; "Waar zit jij met de Kerst"
Ook bij onze nieuwslezeres was een bovenmatige hilariteit niet te ontkennen, blijkens de opmerking waarom het erg zou zijn, want 'op het bureau is het toch ook gezellig', wat geïllustreerd werd met beelden van 'n kerstboom in een plaatselijk politiebureau.

Humor

Humoristisch? Nee, nee..dit is een bloedserieuze aangelegenheid! Bedenk dat het hier gaat om boetes van soms wel 95,-!!! Natuurlijk zijn we niet op de hoogte van alle feiten en waarvoor elke boete is, maar volgens de agenten die deze heldendaden enthousiast, met verve en veel plezier vervullen, gaat het om bijv. parkeerboetes en snelheidsovertredingen.

Waarbij trouwens wel de vraag rijst, of dit eigenlijk allemaal wel wettelijk is?

In het algemeen is men niet verplicht in te gaan op dit soort boetes, omdat het vaak door de Officier van Justitie voorgestelde schikkingen zijn. Als men wil is het in de meeste gevallen mogelijk om het voor te laten komen bij de rechter. Pas dan wordt in de meeste gevallen bepaald of een boete ook inderdaad moet worden betaald en hoeveel deze gaat bedragen.

Geschokt

Daarnaast is het meest schokkende nog wel met welk een genoegen en hilariteit een deel van het publiek reageert op dit zieke vertoon van deze expressie van ernstige krankzinnigheid, waarvan de oorzaak schijnt te liggen in wat nu genoemd wordt, het "Kerst-Virus". Men toonde op de televisie in ieder geval een aantal personen die het nieuwe ziektebeeld van onze verrotte maatschappij een zeer warm hart toedragen, enthousiast toejuichen en van mening zijn dat dit soort sancties die 'criminelen' wel zal leren. Waarbij ze natuurlijk voor het gemak even voorbij gaan aan het feit dat het hier enkel gaat om acties van onze overheid die getuigen van een ernstige vorm van gefrustreerd onvermogen om recht te laten gelden op een evenwichtige, normale en humanitaire wijze. Terwijl ons rechtsstelsel toch voor zover ik weet, corrigerend van aard is.
Zeer zeker niet wraakzuchtig!

Snelle verspreiding

Blijkbaar is het een ziekte met bijzonder korte incubatie tijd want een groot aantal vertegenwoordigers van Hermandad is er al mee besmet, blijkens de vele arrestaties die met spoed door het hele land plaatsvinden. Ook in mijn eigen stad Eindhoven zijn mensen, waaronder ook echt jongeren, speciaal deze week 's morgens in alle vroegte uit hun bed gelicht en in de gevangenis gesmeten. Kunnen we ons straks weer verbaasd afvragen, waarom onze jeugd zo agressief is, en nog wel zo in het bijzonder tegen de geüniformeerde macht.

Selectief 'virus'

Waarschijnlijk is het trouwens een ziekte die voornamelijk ambtenaren treft, want ook een aantal werknemers bij de belastingdienst blijken er mee te zijn besmet! Die presteren het momenteel namelijk ook om bij mensen (vooral die met een minimum inkomen) in deze dagen voor kerstmis aanslagen te deponeren van enkele duizenden guldens die ook nog wel even voor eind februari betaald dienen te zijn. Kunnen we ons ook fijn over verkneukelen. En over het feit heen stappen dat er natuurlijk een hele hoop in die aanslagen niet klopt. Maar in ieder geval, wel dan niet terecht, een zeer bijzonder attent kerstcadeau van de politie en de belasting!

Prettig Kerstfeest!

Kerstmis, een familiefeest bij uitstek.

Kerstmis! Een tijd van vrede en welbehagen.

Een tijd van bezinning en compassie.

Tijd van begrip, vergeving en liefde.

De tijd waarin we traditiegetrouw over ons hart strijken.

De tijd waarin we over de gehele wereld clementie hebben met misdadigers.

De tijd waarin we zelfs tijdens oorlogen even de wapens neer leggen.

De tijd waarin we eens, vroeger althans, het vermogen bezaten om te relativeren en bij de kern in ons zelf te komen. De pit die toch in ieder geval éénmaal in het jaar een klein beetje bloot kwam te liggen of schemerde tussen de kleine barstjes en scheurtjes van de geharde schil.

De tijd waarin we met buitenlanders en gekleurde mensen aan tafel zaten en soms ontdekten dat we eigenlijk allemaal een beetje mens zijn.

Wel, aan die tijd is nu naar alle waarschijnlijkheid voorgoed een eind gekomen.

Met groot genoegen is ons door de betreffende ambtenaren mede gedeeld dat de acties tot op heden met succes en zeer bevredigend verlopen. Dus voor herhaling vatbaar.

Herkenning

Gelukkig zijn de symptomen van het 'Kerst-Virus' erg duidelijk en snel te onderkennen.

 • Plotseling verdwijnen van een aantal belangrijke emotionele vermogens.
 • Totale onbalans in het vermogen tot functioneren van intellectuele vermogens.
  (Degradatie naar geprogrammeerd automatisme, zoals bijv. computerprogramma's.)
 • Ernstige verstoring van de kenmerken, die het individu in 't algemeen definiëren als mens.
 • Eerste risicogroep zijn hooggeplaatsten met bestuurlijke macht, waarbij de symptomen uit hun aard natuurlijk niet altijd meteen herkenbaar zullen zijn.
 • Tweede risicogroep is de uitvoerende geüniformeerde macht, waarbij de symptomen in volle hevigheid blijk geven van besmetting van het 'virus'.
 • Derde risicogroep is de massa, welke door de al eeuwen lang heersende en algemeen verspreide ziekte (conformisme) uiteraard zeer bevattelijk is voor dit nieuwe 'virus'.
 • Ontwikkeling van een ziekelijke vorm van humor.
 • De verschijnselen verspreiden zich razend snel.
 • Kortom, een ernstige vorm van krankzinnigheid en mensontering.

Laten wij op humanitaire gronden hopen dat alle personen die door deze ernstige ziekte zijn getroffen, door de ongetwijfeld gezellige sfeer tijdens het kerstmaal, weer tot bezinning zijn gekomen, opdat zij de volgende kerst niet zelf of hun families in de cel moeten doorbrengen, of wakker moeten liggen over de aanslagen van de belastingdienst, als slachtoffer van hen die zij hebben besmet.


 
 
Terug naar Menu